حجت الاسلام طائب در گفتوگویی :
حضرت مسلم(علیه السلام) مؤثرترین فرد در ماندگاری حادثه کربلا بود
رئیس قرارگاه عمار گفت : حضرت مسلم(علیه السلام) شخصیتی پنهان داشت، هرچند که فقیهی وارسته بود اما حضور در کوفه و مهیا کردن شرایط برای قیام کربلا سبب شد تا این حرکت او تابلوی ماندگاری او شود.
به گزارش راسخون، حجت الاسلام مهدی طائب در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت مسلم(علیه السلام)، اظهار کرد: میتوان گفت که حضرت مسلم(علیه السلام) تربیت شده در دامان امام حسن(علیه السلام) و حسین(علیه السلام) است و خلقوخویی مانند آن دو بزرگوار داشت.
رئیس قرارگاه عمار با اشاره به زندگی حضرت مسلم افزود: این مرد بزرگ و اثرگذار در صحنه در تاریخ کربلا، ظاهراً از آخرین فرزندان حضرت عقیل(ع) است، البته حضرت عقیل(ع) در پایان عمر خود نابینا بودند و از سوی امیرالمؤمنین(ع) نگهداری میشدند، بنابراین امیرالمؤمنین(ع) همانگونه که به تربیت امام حسن(ع) و حسین(ع) اهتمام ورزیدند در تربیت حضرت مسلم(ع) نیز همانگونه عمل کردند.
وی با اشاره به شباهت حضرت مسلم و فرزندان امیرالمؤمنین عنوان کرد: حضرت مسلم(ع) شخصیتی مانند عباسبن علی(ع) داشت و همانگونه که قمر بنیهاشم(ع) در واقعه کربلا اثرگذار بود، حضرت مسلم(ع) هم همانگونه در شکلگیری و ماندگاری حادثه کربلا اثرگذار بود.
حجت الاسلام طائب با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت مسلم بیان کرد: آن حضرت از محبان، بصیران و عارفان زمان خود بود که از ستونهای اصلی زمان کربلا به حساب میآمد و در زمره افرادی بود که با بصیرت کامل وارد صحنه کربلا شده بود.
رئیس قرارگاه عمار با اشاره به اهمیت کوفه در شکلگیری واقعه کربلا، گفت: در حرکت کربلا یکی از اصلیترین نقطهها کوفه است و فراهم کردن مقدمات کوفه جایگاه اساسی دارد، بنابراین باید فردی در کوفه حاضر شود که هیچگونه اشتباهی مرتکب نشود، به همین سبب است که حضرت مسلم(ع) را از شهدای کربلا میدانند با اینکه در واقعه کربلا حضور نداشتند.
وی با اشاره به اهمیت کوفه در سرنوشت کربلا، تأکید کرد: قبل از به وجود آمدن حادثه کربلا حضرت مسلم(ع) برای آماده کردن کوفه قدم برداشت و بعد از واقعه کربلا نیز حضرت زینب(س) و اسرا را به کوفه آوردند، بهعبارتی میتوان گفت کربلا از کوفه آغاز میشود و دوباره به کوفه میرسد.
حجت الاسلام طائب با اشاره به روحیه شجاعت طلبی حضرت مسلم اظهار کرد: این دانشمند بزرگ، روحیهای سرشار از شجاعت و بصیرت داشت و کنار همه اینها حضرت مسلم(ع) یک فقیه به تمام معنا بود که بهخوبی موضوعشناسی میکرد و بهواسطه ایمان قوی که داشت هرگز جذب دنیاطلبی نشد.
رئیس قرارگاه عمار با اشاره به شیوه زندگی برخی از افراد، افزود: گاهی اوقات افراد بهواسطه کاری که انجام میدهند تا ابد ماندگار میشوند، حضرت مسلم(ع) شخصیتی پنهان داشت هرچند که فقیهی وارسته بود اما حضور در کوفه و مهیا کردن شرایط برای قیام کربلا سبب شد تا این حرکت او تابلوی ماندگاری او شود.
وی با اشاره به تلاش برای بهره بردن از روز عرفه، خاطرنشان کرد: در این روز باید با تأسی از حضرت مسلم(ع) که جذب دنیاپرستی نشد و عالم و بصیر بود به عبادت خداوند بپردازیم، زیرا عرفه روز شناختن و معرفت است.
/2759/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}